Aanleg strakke nieuwbouwtuin met schaduwdoek in Leusden

De opdracht voor deze tuin was om hoek te creëren waar je door middel van schaduwdoek uit de zon kunt zitten. De voortuin mocht veel groen hebben, maar er moesten wel planten in staan die makkelijk qua onderhoud zijn.

De combinatie van een grijs schaduwdoek, grijze 80×80 tegels en antraciete palen met antraciete 80×80 tegels maken de achtertuin een strak geheel. Mooi om te zien dat het combineren van verschillende tegels een strak plaatje oplevert. De 80×80 tegels in de achtertuin zijn gevoegd zodat er geen onkruid tussen de tegels groeit. De bloembak in de tuin zorgt voor de benodigde dosis groen in de tuin. De Prunus in de bloembak zorgt in het voorjaar voor een prachtige bloesem. Op de schutting en schuur zijn wandlampen geplaatst voor een optimale sfeer s`avonds. In de tuin is er een spot gericht op de Prunus. De timer zorgt er voor dat de wandlampen en spots aanspringen als het donker word. Deze kunnen gedurende tijd dat ingesteld staat blijven branden.

Wist je dat het schaduwdoek eenvoudig te bedienen is met een rvs stok. Je kunt eenvoudig het doek in en uit schuiven door middel van de rolletjes die aan het doek vast zitten. Deze zitten in de geleider die langs de antraciete douglas balk loopt. Het beschermdak aan de bovenzijde zorgt ervoor dat je het doek eenvoudig onder het dak kan schuiven zonder dat deze vies wordt.

Het schaduwdoek is te bestellen in de gewenste maat in de webshop

  • schaduwdoek grijs

    Bereken de kosten voor tuinaanleg, hovenier Barneveld