Over Ons

Benieuwd naar het gezicht achter Schaffelaar hoveniers?

Wie is hij? Wat is zijn drijfveer, zijn passie? En wanneer ontstond het bedrijf dat inmiddels groter en groter groeit..

Gerrit Flier, hovenier Barneveld

Het gezicht achter uw droomtuin

Tekeningen maken, een nieuwe tuin aanleggen, bijzondere elementen toevoegen, zich storten op een complete renovatie én het gesprek met de klant. Dat is o.a. wat Gerrit Flier, eigenaar van Schaffelaar hoveniers dagelijks met plezier doet. Het administratieve stukje geeft hij met liefde uit handen aan zijn vrouw en samen runnen zij het bedrijf waar klanttevredenheid hoog in het vaandel staat.

Pas als zij tevreden zijn ben ik dat ook.

Gerrit: “Het is ruim 3 jaar geleden als we de knoop doorhakken en ik mijn ontslag indien. Na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt vind ik het tijd voor iets nieuws. Ik ga op zoek naar een plek waar ik kan groeien, mijn visie uit kan dragen en mijn enthousiasme voor tuinen op persoonlijke wijze met de klant kan uitvoeren. We zitten nog in de crisis en toch waag ik de stap. Het bleek de beste te zijn. We groeien enorm en daar zijn we dankbaar voor. We hebben inmiddels onze vaste mensen die we kunnen inschakelen waar nodig en in uw tuin de visie van Schaffelaar hoveniers uitdragen. Een visie die altijd mogelijkheden ziet en gaat voor de tevredenheid van de klant. Pas als zij tevreden zijn ben ik dat ook.”

Vernieuwend

Gerrit: “Het afgelopen jaar hebben we weer heel veel mooie tuinen mogen aanleggen. Van strakke tuin met grote tegels en rechte lijnen tot aan de groene tuin voorzien van (grote) borders, (fruit)bomen en vijvers. Soms loopt de klant al tijden rond met een idee maar verwacht hij/zij dat het niet mogelijk is in de eigen tuin. Ik ga juist ook die uitdaging graag aan, stuur de juiste disciplines aan waar nodig en maak uiteindelijk met enthousiasme die droom waar. Door onze vaste mensen in te schakelen waar nodig, met ieder hun eigen passie en vakgebied, gaan we voor kwaliteit. Echt maatwerk dus. Soms blijkt dat makkelijker dan gedacht en soms passen we de tekening meerdere malen aan. Soms staat het gehele plan al vast en soms begin ik letterlijk op een leeg vel papier. Deze diversiteit maakt het werk uitdagend.”

Inspiratie

Gerrit: “Archirect Piet Oudolf spreekt me onwijs aan. Alhoewel ik overal om me heen inspiratie vind kun je wel zeggen dat dit één van mijn inspiratiebronnen is. Het allerbelangrijkste van een sfeervolle tuin zijn wat mij betreft de planten. De strakke lijnen of wildere borders, van de sfeervolle kleuren en geuren in de zomer tot aan de sobere stilte van de winter.”

Is jouw tuin al klaar voor de winter?

Groet, schaffelaar hoveniers