sfeervolle stadstuin door Schaffelaar Hoveniers

Aanleg moderne stadstuin in Amersfoort

Aanleg moderne stadstuin in Amersfoort

De opdracht van deze stadstuin (van 40 vierkante meter) was het buiten en binnenleven met elkaar verbinden. Ook mocht de tuin een moderne uitstraling krijgen. Dit is goed gelukt met de grijze 1 bij 1 meter tegels. De olijven in de cortenstalen bakken maken het geheel af. De olijven worden s`avonds verlicht door middel van spots.

De eyecatcher in deze stadstuin is de geheel op maat gemaakte bank die gemaakt is van beal mortex met een leuning van cortenstaal. Door de materialen op diverse plaatsen in de tuin terug te laten komen creëer je rust. En dat is exact wat deze heerlijke tuin uitstraalt. Het binnen en buitenleven lopen moeiteloos in elkaar over. Ook sfeer in de zij- en voortuin zorgen voor een perfecte verbinding met elkaar.

Ook het balkon hebben we flink aangepakt. Hier staat een rechthoekige zwarte bloembak met grootte bamboeplanten. Omdat het balkon maar liefst 2 verdiepingen hoog is maken we graag gebruik van die hoogte. Daarom straalt ook dit gedeelte van het huis nu rust uit door de grote elementen en het minimale gebruik van materialen.

Hovenier Barneveld

Achtertuin met sierlijke borders en stucwerk

Achtertuin met sierlijke borders en stucwerk

Voor de aanleg van deze tuin hebben wij gebruik gemaakt van fijn grind, sierlijke borders met prachtig vormgegeven rondingen. Deze lijnen zorgen voor een serene rust in de tuin. Het grindpad loopt door tot aan de achterzijde van de tuin. Het stucwerk aan de zijkant van de border is tevens verwerkt tegen de schuur waardoor het ontwerp maar ook de sfeer helemaal klopt. De prachtige groen gevulde borders maken het plaatje compleet.

Tuin Barneveld, door schaffelaar hoveniers

Aanleg ondiepe brede nieuwbouwtuin

Aanleg ondiepe, brede nieuwbouwtuin

Enkele maanden geleden lag dit project op onze tekentafel. Het betreft een ondiepe, brede tuin. Al snel werd duidelijk dat ook binnen deze tuin de wensen van de klant gerealiseerd konden worden. In dit blogartikel namen we u mee naar de realisatie ervan. Prachtig om te zien hoe de planten inmiddels zijn gaan bloeien en de tuindroom werkelijk is geworden. Kijkt u mee?

Aanleg voortuin met olijfbomen in polyester bloembakken

Aanleg voortuin met olijven in bloembakken

In deze voortuin werd een strak geheel gecreëerd door het plaatsen van 2 witte polyester bloembakken. Daarin pronken twee schitterende olijfbomen. In deze tuin is gebruik gemaakt van (duurzame) keramische 90x90cm tegels. De vaste planten mix geeft binnenkort een prachtig aanzicht aan de voorzijde van de tuin. Achter de bakken hebben we grassen geplant voor een sierlijke geheel. In deze tuin hebben we ook de beregening verzorgd.

wilde tuin, kleurrijke tuin, flagstones, schaffelaar hoveniers

Een kleurrijke tuin met flagstones

Een kleurrijke tuin achter deze nieuwbouwwoning

Diverse kleurrijke planten zijn gepland en zullen in de komende tijd gaan bloeien. Net als binnen een nieuwbouwwijk zelf wordt een tuin gaandeweg steeds mooier. De cortenstalen muurtjes in de tuin zorgen voor een verbindende werking. De planten daaromheen vormen samen een kleurrijke bloemenzee.

De keramische 60x60cm tegel in combinatie met de flagstones geven sfeer en spanning binnen de tuin. De flagstones liggen in een waterdoorlatend beton(split gemengd met beton) hierdoor zakken de flagstones niet. Deze bijzondere flagstones hebben we vervolgens voorzien van voegen zodat er geen onkruid tussen groeit. De meerstammige heester is een blikvanger voor de tuin! Rechtsachter is hetzelfde als linksvoor. Daarmee creëren we lijnen die kloppen en die brengen rust. In de beplanting staan de kleuren paars,wit, rood en geel centraal. Uiteraard mogen de siergrassen niet ontbreken in deze wilde bloeiende tuin.

tuinaanleg, hovenier, uit, barneveld

Tuinaanleg met douglas overkapping

Tuin met douglas overkapping in Barneveld

Deze tuin in Barneveld onderging een complete make-over. De voorkeur van de klant ging uit naar een onderhoudsvriendelijke tuin zonder dat er enkel tegels te zien zouden zijn. De op maat gemaakte douglas overkapping past perfect in dat geheel. Het is daarbij niet alleen een plaatje het biedt ook optimaal comfort, het hele jaar door. De staptegels in het grind maken het tot een speels geheel. De cortenstalen bak met daarin een oude perenboom maakt het helemaal af. Wat een plaatje!

Een eyecatcher in de achtertuin

Een eyecatcher in de achtertuin

Bij de aanleg van deze tuin bij een jaren 30 woning werd rekening gehouden met strakke lijnen en statige grassen. De eyecatcher in de vorm van een meerstammige Parotia persica in grote witte polyester bloembak zorgt voor een totaal plaatje in deze tuin. De oude gebakken klinkers, een betonlook tegel en de meerstammige Parotia maken deze tuin een perfecte plek waar naar hartenlust gespeelt en gerelaxt kan worden. Om het zicht op de grote muur van de buren te breken is er niet woekerende bamboe(Fargesia Rufa) gebruikt. Deze word ongeveer 3 meter hoog en zal het grootste gedeelte van de muur bedekken.

Achtertuin nieuwbouwhuis

Een speelse tuin met meerdere terrassen

Een speelse tuin met meerdere terrassen

Voor deze achtertuin in Barneveld ,gelegen in nieuwbouwwijk Eilanden-oost, brachten we middels een Antraciete pergola met Toscaanse jasmijn een groen en sfeervol geheel. Middels een pad van staptegels kom je van het terras bij het huis naar het andere terras. Dit geeft een speelse uitstraling. Een beukenhaag om het achterste terras geeft beschutting. De appelboom die voor het terras staat (en wordt omgeven door pluimhortensia’s) maakt het helemaal af.

Kleine-sfeervolle-achtertuin-schaffelaar-hoveniers

Aanleg kleine achtertuin Barneveld

Aanleg kleine achtertuin in Barneveld

Bij het aanleggen van deze tuin hebben we er voor gekozen om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Daarom is er in de hoek een vaste bank van hardhout gemaakt. De bloembakken met 2 grote heesters sluiten naadloos aan bij de rest van het geheel. De keramische tegels en de grijze schutting geven het geheel een luxe uitstraling.

Bekijk hier al onze projecten

hovenier barneveld

Aanleg bestaande tuin Barneveld

Aanleg bestaande tuin Barneveld

De schuine hoeken in deze tuin waren een uitdaging op zich. Geen enkele erfgrens ligt haaks op het huis. De bestaande vijver bij deze tuin moest behouden blijven. Achter de vijver hebben we de pomp geplaatst met daarvoor een gestucte muur zodat deze uit het zicht staat. De koperen bekjes in de muur waar het water uit komt maakt het geheel helemaal af. Omdat de tuin op het zuiden ligt hebben we schaduwdoeken gecreëerd met een houten constructie. Heerlijk om hier samen onder te kunnen zitten in de zomer.

In de voortuin zijn strakke lijnen verwerkt met veel vaste planten. Hier hebben we twee muurtjes gemaakt om het een geheel te maken met de voortuin. De oude karakteristieke perenboom is een echte blikvanger in deze tuin.