hovenier barneveld, schaffelaar hoveniers, werkt ook met cortenstaal

Roestig stoer met cortenstaal

Vorige maand schreven we hier op de blogpagina van Schaffelaar Hoveniers over de voortuin. Over de zoektocht naar een stijl voor in de tuin die bij je past. Een unieke beleving en bovenal inspiratie voor het beste gevoel van thuiskomen. Vandaag lees je over stoere elementen, subtiel of juist groots toegepast, gemaakt van cortenstaal.

Cortenstaal in de tuinhovenier barneveld, maatwerk, cortenstaal

Corstenstaal is een weervast staal met zijn typische bruine roestige kleur. Met corstenstaal geef je bijna moeiteloos een waanzinnige stoere touch aan de tuin. Waar jaren geleden nog niet zoveel werd gewerkt met dit materiaal is het inmiddels niet meer weg te denken. En ook wij van Schaffelaar Hoveniers uit Barneveld vinden het een feestje om te verwerken in een ontwerp. Of het nu gaat om een bank, een muurtje, een afscheiding of een grote bloembak, zelfs in de vorm van staptegels, alles is mogelijk met cortenstaal.

Maatwerk tot in details mogelijk maken, dat is waar wij voor willen staan.

Zoals je wellicht weet is Schaffelaar Hoveniers met name werkzaam in Barneveld en omgeving. We laten de producten van corstenstaal ,zoals je ze ook kunt vinden in onze webshop, dan ook graag maken door een plaatselijke ondernemer uit nabijgelegen Ede. Geen buitenlandse import. Schaffelaar Hoveniers werkt graag samen met plaatselijke ondernemers met dezelfde passie. Samen met de klant tekenen we het ontwerp tot in details uit, steeds opnieuw wanneer dat nodig is, tot het exact is zoals de klant voor ogen heeft. Maatwerk tot in details mogelijk maken, dat is waar wij voor willen staan.

schaffelaar hoveniers barneveld, maatwerk cortenstaal
Een opdracht op maat

Laatst ontvingen wij wederom een bijzondere opdracht . Een opdracht voor een tuin die vroeg om eenheid, een uniek concept en een stoere touch. De klant is weg van het cortenstaal en gaandeweg ontstond er ,na diverse aanpassingen, een fantastisch ontwerp van de tuin waar grote bloembakken met verlichting, strakke grote tegels en een bijzondere bank van beton en cortenstaal een heuse eyecatcher vormen. Een plaatje om te zien.

De klant schreef;

Onze tuin past nu perfect bij het huis

‘In onze stadstuin in Amersfoort wilden wij een moderne uitstraling hebben. We vroegen Gerrit van Schaffelaar Hoveniers om raad. Hij ontwierp voor deze kleinere tuin van zo’n 40 vierkante meter een ruimte met olijven. Ze staan in cortenstalen bakken die in de tijd lekker roestig worden, dat vinden wij mooi. We kunnen ze bij kou goed afdekken met hoezen. De olijven worden verlicht met spotjes zodat buiten en binnen mooi verbonden worden als het donker is. En de gebruikte tegels op de grond, van 1 bij 1 meter, geven die verbinding nog eens extra vorm. Wij houden van ‘weinig, maar groot’. En ook dat is in de tuin goed gelukt. Huis en tuin passen nu perfect bij elkaar en dat was precies de bedoeling. Dat heeft Gerrit goed begrepen. We zijn heel blij met onze nieuwe tuin. ‘

Wil jij ook een stoere touch geven aan je tuin?
Vraag vandaag nog een ontwerp aan of neem een kijkje in onze webshop!

Groet, Schaffelaar Hoveniers