Stadstuin; een mini paradijs in de stad

Hoe maak je een paradijsje van een kleine stadstuin? In deze groene stadstuin hebben we met weinig oppervlakte toch een besloten privé setting gecreëerd.

Deze stadstuin is 36 m². Zou je niet zeggen, maar door bamboe en groene schuttingen te plaatsen krijg je de illusie dat de tuin veel groter oogt. En je hebt geen last van inkijk, deze tuin blijft namelijk het hele jaar door groen. Zo kijk je vanuit de keuken zelfs in de winter op een groene tuin. Wil je meer zien? Kijk dan op onze pagina tuin ontwerpen voor meer foto’s.

De schuttingen:

  1. Toscaanse Jasmijn
  2. Clematis Armandii

In deze tuin zijn in het beplantingsplan veel groenblijvende planten toegepast, zodat het uitzicht vanuit de keuken ook in de winter een groene oase is.

Om te compenseren voor de oppervlakte is er een hoogte element toegevoegd met de pergola. Combineer dat met een hangmat en je waant je zo in de jungle.

Hieronder wat materialen & toepassingen:

  1. Bamboe vlonderplanken
  2. Douglas palen
  3. Witte bloembakken met zinken randen

Deze mooie stadstuin is ontworpen door Jacqueline Volker van StyleGardens. De witte bloembakken zorgen voor hoogteverschil in de tuin waardoor het geheel er net wat spannender uitziet. En ze hebben een luxe uitstraling dankzij de afwerking met de zinken randen. In de bloembakken staat onder meer bamboe en om daar op aan te sluiten, is er gekozen voor bamboe vlonderplanken. En dan niet alleen voor de vlonder, maar ook als materiaal voor de tuinbank. Dat was een uitdagende klus, maar ook leuk en het resultaat is prachtig geworden. Het voordeel is dat bamboe mooi stevig is en de kleur een warme uitstraling heeft. Dat past ook weer mooi bij de groene kleur van de planten

Gerrit Flier

De tuin is ontworpen door Jacqueline Volker van Stylegardens, zie de link naar haar website hieronder. De materialen komen van Van den Top Tuinhout, zie de link naar hen ook hieronder.

https://stylegardens.nl/portfolio/stadstuinen/groene-oase-in-de-stad/
https://www.vandentop.nl/blog/post/project-schaffelaar-hovenier-stadstuin-bamboe-douglas/

Zoals je ziet werken we nauw samen met diverse leveranciers. Zowel tuinontwerpers, tuinhout leveranciers of andere parners. Daardoor kunnen we zo goed als elk project realiseren.

Wil je nou ook zoiets bijzonders? Aarzel niet om contact op te nemen!