Rust in je tuin

Rust in je hoofd? Rust in je omgeving? Of rust in je tuin? Wat heb je ervoor over om tot rust te komen? Even weg van alle drukte?

Sommige mensen gaan vaak weg. Vakanties, retraites of weekendjes weg. Vaak is het niet houdbaar toch, even opladen maar daarna weer opgezogen door de hectiek van alledag. Wat als je zulk soort mini geniet momentjes elke dag kan beleven in je eigen tuin? Even niet met je werk bezig zijn. Of juist aan het werk in een tuin die je inspireert. In dat geval begint het met zelf eerst eens inspiratie opdoen en ideeën opdoen.


Het helpt als je op Pinterest eerst ideeën opdoet zodat je weet in welke richting je moet denken. Je kan daar simpel je pins aanmaken en ordenen op onderwerp. Soms moet je eerst zien wat er mogelijk is voordat je weet wat je wilt. Daarna gaan we kijken naar de uitvoerbaarheid van jouw idee.

Hierbij een voorbeeld, zie foto’s: We hebben de schuur gebouwd, het terras aangelegd, het kunstgras aangelegd, de palen neergezet waar de schommel aanhangt. Wat je ziet is dat praktisch heel goed samen gaat met esthetisch en duurzame materialen.

Wat vragen die je helpen om wat meer richting te krijgen:

  • Wat is het nut van je tuin, wat is de reden dat je een tuin wilt?
  • Wil je in de zon zitten of heb je juist liever schaduw?
  • Wil je echt een verlenging van het comfortabele binnenleven maar dan buiten? Zoals een buitenkamer?
  • Een pergola met misschien klimop voor een stoere en natuurlijke afscheiding?
  • Of een schuur voor de fietsen van jullie gezin?
  • Een schommel of wip voor je kinderen of een glijbaan?
  • Eet je graag buiten, Barbecuen of buiten koken met lekker weer?
  • Of een ontbijtje in de ochtend met de eerste zonnestralen?

Wil je weten waar je aan moet denken qua kosten?

Check dan de pagina tuin ontwerpen.
Het aanleggen van onze tuinen begint vanaf €15.000, en vanaf daar kunnen we het zo uniek maken als je het zelf wilt, afhankelijk van je budget.
Het kan helpen als je ons mee laat denken in je besluitvormingsproces bij het kiezen voor een nieuwe tuin. Er komt een hoop bij kijken en daar hebben wij alle expertise voor in huis. Bijvoorbeeld de stand van de zon en wat dit met schaduw doet. Vaak is het lastig om al die wensen en ideeën te combineren tot een mooi geheel. Tenminste als je een leek bent. Of het kost je veel moeite en je komt er net niet helemaal uit. In dat geval helpt het als je ons inschakelt.