Hovenier Barneveld

Zo kies jij voor een milieu­vriendelijke tuin

Milieuvriendelijke tuin – De groene tuin is weer helemaal hip! De moestuin is weer terug van weggeweest en we lijken meer en meer te beseffen dat we samen een verschil kunnen maken. Met een beetje extra aandacht vorm jij ook jouw tuin om tot een duurzame milieuvriendelijke tuin. Een tuin met plek voor het echte buitenleven. Duurzaam en groen! Hoe dan? Je leest het vandaag!

Creëren van een milieuvriendelijke tuin

Schaffelaar Hoveniers uit Barneveld houdt zich graag bezig met vernieuwende ontwerpen, we gaan mee in de tijd maar blijven bovendien altijd dichtbij de wens van de klant. Bij het ontwerpen van elke tuindroom houden we als vanzelf rekening met het creëren van milieuvriendelijkheid. We combineren stenen met groen en geven graag een passend advies om de tuin duurzaam te maken.

Tegenwoordig zien we bij de nieuwbouw al dat vele woningen los staan van de riolering. Het regenwater van het dak komt rechtstreeks in de tuin. Exact wat je wilt overigens want met het warmer worden van de seizoenen daalt het grondwaterniveau steeds verder. Het is dus van belang dat er water de grond in gaat om het waterniveau op pijl te houden en om te voorkomen dat het riool niet overbelast raakt bij een hevige regenbui. Maar, niemand zit te wachten op stilstaande plassen op het zojuist aangelegde terras, dat vraagt dus om een plan van aanpak.

Door de tuin goed te laten aflopen en het gebruik van stenen enigszins te beperken zorg je dat de tuin het water grotendeels zelf kan opnemen. Ook het gebruik van een regenton kan bijdragen aan de opvang van het water. Ideaal natuurlijk om te gebruiken voor de planten! Door stilstaand water in de tuin geef je de mug een warm welkom zorg daarom wel altijd voor een afgesloten regenton.

Duurzaam

Tuin er niet in, tuinier natuurlijk en kies voor duurzaam!

Hoe kies jij voor duurzaam en milieuvriendelijk? Denk aan een groene schutting waar egels en vogels zich thuis voelen. Groen gras voor de allerkleinste insecten. Schors in plaats van stenen voor de afwatering. Borders met heerlijk geurende planten waarin vlinders en bijen een welkome gast zijn. Denk ook aan bomen of zelfs een groen dak! Wist je dat er tegenwoordig een subsidie te krijgen is om het dak van bijvoorbeeld je aanbouw óf schuur te beplanten? Vraag er naar bij je eigen gemeente! Een groen dak biedt niet alleen een plek voor o.a. vogels het geeft ook verkoeling in de zomer en goede isolering in de winter.

Schaffelaar Hoveniers denkt graag mee in het gehele ontwerp van uw tuin. Zo kiezen we onder andere ook de juiste (zon of schaduw) plaats voor de beplanting om eveneens plagen en schimmels te verminderen. Verminder gif, tuin er niet in. Tuinier natuurlijk! We denken graag met u mee, geheel naar wens.

Wil jij ook een groene tuin waar vlinders, vogels en bijen gebruik van maken?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Groet, Schaffelaar Hoveniers
+31 (0)6 5085 9471